Förbättring av IDGs Blogg?

Gör ett första försök att använda nya IDG-Bloggen i och med detta inlägg. Jag tror att jag kom upp i 20 klick innan jag hittade något som hade med uppladdning av mitt foto att göra. Avatar va f-n är det i det här nya fina verktyget? Jag var tvungen att Binga på ordet för att förstå innebörden. För mig är Avatar namnet på nästa film som jag tänker se.

Än så länge har jag inte sett min ”Avatar” någonstans men den kanske dyker upp automatiskt. Jag håller med Aljapaco, kallar ni det här förbättring? Alla funktioner är just nu bara till förvirring som att bloggen är ett gränssnitt till en omöjlig implementation av SAP eller något annat avancerat företagsystem som är dyrt att implementera.

Det var länge sedan som jag spontant kände ett behov att anmäla mig på en kurs… Det här kommer att tjäla massor av tid för mig som bloggare om det ska bli något hanterbart och bra.

7 reaktioner till “Förbättring av IDGs Blogg?”

 1. Hej Rolf!

  Tack för din feedback!
  Många har efterfrågat större frihet att anpassa bloggen vilket vi försökt tillmötesgå i och med bytet. Visst är det nya admininstrationsgränssnittet mer komplext än det tidigare, men grundläggande funktionalitet som att skriva inlägg ska vara lätt tillgänglig. Bloggen baseras på det dominerande bloggverktyget WordPress vilket gör att det finnas massor av hjälp att få på nätet.

  Avatar är en etablerad synonym för profilbild inom internetvärlden, och av den anledningen valde vi att inte översätta den. Men profilbild kanske är bättre? Vad tycker ni andra?
  Avataren visas bland annat på förstasidan bredvid ditt inlägg och vid kommentarer du lägger. Du kan även publicera in avataren i högerspalten på din blogg under inställningar/widgets i adminet genom att dra Blog avatar till högerspalten.

  Gilla

 2. Jag har redan förstått begreppet ”Avatar”. ”Profilbild” är bättre enligt min mening samt att jag är en varm supporter av sammanslutningen ”Språkförsvaret”. När ni nu lanserar en ny lösning på Svenska på en .se plats så försök att använda svenska begrepp om det går.

  Gilla

 3. Det sista med att dra Blog Avatar begriper jag inte. Min Avatar är fortfarande en ”Fia med Knuff bild” och inte den bild jag laddat upp och numera ser i anslutning till mina inlägg.

  Jag har dessutom inget som heter ”widgets” via Inställningar. Du får nog förklara tydligare.

  Gilla

 4. Förlåt, var lite för snabb där… Widget-inställningarna ligger under ”Utseende” i vänsterspalten i adminet. Där kommer du att se ett gäng balkar som går att dra och släppa till en högerkolumn.
  Balken du ska använda heter dessutom Author avatar och inget annat.

  Gilla

 5. Ok, nu är min Blog Avatar på plats.

  Återstår att jag även får svar från dig Simon eller Karin med anledning av mitt illustrerade mejl. Jag vill kunna använda Word 2007 som editor, vilket ska gå enligt Word eftersom Word kan jobba mot WordPress, förutsatt att jag får rätt inställningar från er. Jag har testat en massa varianter redan utan att lyckas få kontakt med min blogg hos er. Fixar ni det så kommer jag att bli rätt nöjd med IDG:s blogg… får vi hoppas…

  ”Jag väntar med spänning på nästa sändning”

  Gilla

 6. När jag drar över min blogg avatar widget och vill redigera denna står det att det inte finns några inställningar. Vill jag sedan under ”inställningar” gå in på ”blogg avatar” står det bara ‘nice try…”
  Så… hur får jag min avatar bild till mitt högra hörn? Funkar ju när jag kommenterar bloggar…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s