Äntligen! Mitt första inlägg via Word 2007

Det börjar likna något! Det här inlägget är min första test av att använda Microsoft Word 2007 som blogg-editor i ”Nya” IDG-bloggen. Jag fick ok från Simon att köra redan nu. Mina tidigare försök funkade inte på grund av att Word-kopplingen är avstängd för tillfället. Jag får väl bocka och buga som har släppts igenom.

Tidigare har jag tjatat om möjligheten att redigera inläggen så att inledningen blir en form av Ingress. Det gör jag nu genom att testa två olika typsnitt. I skrivande stund ser jag inte hur slutresultatet blir men jag hoppas på det bästa! En av de bästa finesserna är att jag vill kunna placera en illustration var jag vill, vilket Word är bra på. Jag passar på att testa den funktionen redan nu för att se att Words bildbehandling fungerar i bloggen.

Går det här bra så är vi bloggare bara att gratulera. Jag återkommer senare om hur du som bloggare kan använda Word 2007.

”Inlagt efter publiceringen som för övrigt gick bra”
Då jag har originalet fortfarande öppet i Word så ska det gå att enkelt rätta/komplettera inlägget genom att ”återpublicera” inlägget på plats. Det jag menar är att det inte ska skapas något nytt inlägg vid en ”återpublicering”.

6 reaktioner till “Äntligen! Mitt första inlägg via Word 2007”

 1. Så här gör du:

  1. Gå in på Inställningar -> Skriva i adminet.
  2. Kryssa i rutan Aktivera WordPress, Movable Type, MetaWeblog och Blogger XML-RPC publiceringsprotokoll. och spara ändringarna.
  3. I word 2007 eller motsvarande, ange http://blogg.idg.se/(din blogg)/xmlrpc.php som URL och ditt sjusiffriga användar-id och lösenord.
  4. Klart!

  Gilla

 2. Visst är det häftigt!

  Det här är en bra början på nya bloggen hos IDG. Det betyder exempelvis att WordPress i original inte blir någon belastning. När inställningarna väl är på plats så jobbar man enbart via Word och inte via GUI:t i WordPress. Det betyder att IDG lyckats med föresatsen och målet att förenkla skrivandet av Inlägg.

  Gilla

 3. […] IDG-användarna älskar bytet från XCAP till WordPress Skribent Martin Edenström Den 20 januari 2010 // = 0) { links[i].innerHTML = 'View Comments'; query += 'wpid' + i + '=' + encodeURIComponent(links[i].getAttribute('wpid')) + '&'; } } document.write(''); })(); //]]> Trots att plattformen tillhör de mest älskade produkterna inom CMS-världen verkar blogg.IDG.se varit första upplevelsen av WordPress för många av IDG:s bloggare. Några dagar efter bytet från XCAP är några av omdömena från de mest aktiva bloggarna: ”Min blogg blev precis dubbelt så intressant” – Niklas Andersson, TechWorld ”Äntligen WordPress på IDG.se” – Pellekofot ”Najs .. tycks smida finfint” – Beamroom ”Äntligen! Mitt första inlägg via Word 2007″ – Rolf Granlund […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s