BETA http://blogg.idg.se ???

Efter lång frånvaro på IDG:s Blogg är jag tillbaka. Trist att konstatera att verktyget är en BETA sedan Mars 2008 (mitt första inlägg). Buggig, långsam som vanligt, hur står ni andra ut? Fick tips av Predde om att köra Firefox som lär fungera något bättre men svarstiderna är lika dåliga.

Ser även att Aljapaljo tröttnat och numera kör via en egen blogg. Själv kör jag via två egna bloggar http://www.rigit.se/blogg samt http://www.rigit.se/docave.

Den enda anledningen till att vara kvar är att länka er vidare till egna bloggar som dels är bättre på att hantera som användare samt är betydligt snabbare än blogg.idg.se.

Via Firefox ser jag dessutom att blogg.idg.se gör en massa slagningar till ett antal servrar, främst hos Adtech, vilket får mig att undra vad IDG sysslar med? Om det är Adtech som är blogg-leverantör så är det väl dags att byta leverantör?

Ett exempel
Mitt inlägg om ”Risker med Versionshantering av dokument i SharePoint” tog mer än 30 minuter att få upp. Inlägget skrev jag på två minuter innan helvetet brakade lös.
Jag sparade inlägget som ”Utkast” för att se hur mina inställningar av Typsnitt och länkar skulle bli och se det straffade sig!
Ca 10 st ”Hoppsan nu blev det fel…”, Mina länkar blev oändliga länkar ner utanför editeringsrutan så det gick inte att rätta inlägget, Ett tag var allt efter inlagda länkar understrukna osv…

Varför ligger ”VI” då kvar? Jo, för att skapa intresse för våra riktiga bloggar på annan ort! Man inbillar sig att IDG:s blogg läses av det stora flertalet, men jag börjar tveka! Svarstiderna är rent ut sagt bedrövliga.

Mer kritik
Vanliga tangettryckningar funkerar inte typ Ctrl+F för Fet stil. Markera stycke markerar hela inlägget osv…

Numrerad eller punktlista får jag inte till i det här inlägget. Klickar jag på någon av dem så blir hela inlägget exempelvis Punkt 1.

Det finns standards för hur man bygger Bloggverktyg. Jag har försökt ställa in för att använda Word 2007 och Windows Live Writer som editor. OMÖJLIGT!

Vågar inte spara det här inlägget som ett utkast för då får jag säkert börja om från början. Standard är att klippa ut texten och klistra in den i Word innan jag klickar på Publicera. Risken för ”Hoppsan…” är för stor och då är all text borta.

En reaktion till “BETA http://blogg.idg.se ???”

  1. TinyMCE som används för formateringen av texten till inläggen på IDG är från början skriven på engelska. http://tinymce.moxiecode.com
    Därför är det Ctrl+b som gäller i fall du vill ha fetstil.
    Det är antagligen möjligt att konfigurera om TinyMCE så att den använder svenska inställningar. För egen del hoppas jag inte att IDG gör så eftersom jag alltid använder engelsk version av det OS jag har installerat (gammal vana från jobbet).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s