Risker med Versionshantering av dokument i SharePoint

Jag har ägnat en hel del tid det här året med produkten DocAve från företaget AvePoint. Dessutom bloggar jag mer i min egen webb. Tack vare eller på grund av intensiva tester med DocAve så har jag funnit en del risker med versionshantering av dokument i just SharePoint.

Läs mer på min blogg under rubriken DocAve
http://www.rigit.se/docave/Lists/Anslag/Post.aspx?ID=6

Det är tack vare testerna i DocAve som jag fann problemen eftersom verktyget som sådan medför att man ser massor av detaljer backom SharePoint-installationen.

Versionshanteringen är viktig i SharePoint eftersom denna i förlängningen medför att användarna slutar att hantera sina dokument lokalt på sin PC, men det gäller att ställa in Major/Minor korrekt från början. Risken är annars att varje Share documents bibliotek fylls med oändligt antal gamla versioner som någon sedan måste rensa manuellt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s