Några bra detaljer med Xperian

Efter att jag nu klämt och känt på X1 så har jag även läst på och letat efter andra bra detaljer med denna nyhet. Detajer som jag uppskattar i mitt sätt att använda en Mobiltelefon och som jag tycker inte fått en relevant uppmärksamhet.

Batteritiden
SonyEricsson har sedan länge varit duktiga på att leverera telefoner med bra batterikapacitet. Det glädjer mig att SE fortsätter med den ”traditionen”, vilket framgår av specifikationerna. 10 timmars taltid är mycket bra och passningstiden (förutsatt att man inte babblar för mycket) över en vecka mellan uppladdningarna. Mycket bra enligt ett av mina viktigaste kraven på en mobiltelefon. Som jämförelse har jag erfarenhet av HTC:s motsvarigheter där jag måste ladda deras telefoner en gång per dygn för att vara på den säkra sidan.

Kontakten för hörlurar
SE har klokt nog försett X1 med ett ”vanligt” hål för vanliga hörlurar. Smart! Då slipper jag skaffa en ny musikmaskin typ IPOD Nano exempelvis för att lyssna på ljudböcker till och från jobbet. En trivsam syssla för att ha något att göra på Pendeln mellan Märsta och Centralen

Push-tekniken i Mobile 6
Jag vet redan hur bra Mobile 6 är på den punkten eftersom jag kör full Push på min Jobbmobil (HTC Tytn II). Det enda Mobil OS:et som klarar av hela funktionaliteten som man har i Outlook.

Operatörsobunden telefon!
När jag kollade runt hos Operatörerna fann jag till min oerhörda glädje att Operatörerna inte kan eller får binda Windowsmobilerna till sina egna inlåsta lösningar. Ett tungt vägande skäl för min del! Jag har aldrig gillat 1- kronorslösningar där man dessutom blir låst till den operatör man anlitar.

Övrigt
Många tester och tyckanden ägnar sig åt petitesser i sina jämförelser enligt min mening. Som användare av en mobiltelefon så lär man sig efter ett tag att leva med ”sin” telefon. Man hittar enkelt de funktioner man uppskattar oavsett teknik, menyer eller fingerdragningar på skärmen med mera.

Just nu har jag min gamla Qtec 8310 som trots att den ”bara” har Mobile 5 så gör den ett bra jobb. Det bästa med den luren är när jag via WLAN hemma sitter hemma  i soffan och surfar på allehanda mobilanpassade sajter. Skärmen är nämligen ovanligt bra för det sättet att använda den gamla luren, vilket jag fortfarande uppskattar. Att jag trots det letar ny lur av andra orsaker är en helt annan historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s