Gartner ger dubbla budskap och skapar förvirring!

Gartner säger än det ena än det andra och bidrar till en helt onödig förvirring om främst Vista och Microsofts produkter. Käbbla på ni som just fått vatten på er kvarn, jag struntar egentligen i den i mina ögon onyanserade och okunniga debatten.

Vad som är viktigt i min dator- och Internetanvändning är trygghet!
Jag vill kunna surfa säkert med de operativsystem och ingående säkerhetslösningar som ger mig intrycket att ligga främst när det gäller att motarbeta ”Malwareindustrin”. För man kan väl idag dra slutsatsen att de som vill förstöra och jävlas samt tömma mitt bankkonto och stjäla min identitet är en penninggalen industri som måste motarbetas med alla medel.

Vad är annars alternativet? Att återgå till att gå till banken eller de nerlagda postkontoren varje månad när räkningarna ska betalas?

John Pescatore Vice-President på Gartner säger idag följande efter att för fem år sedan uttalat sig mycket kritiskt om Microsoft i samband med de mycket allvarliga Virusproblemen som hände 2001. Ni kommer säkert ihåg den panik som drabbade många företag och organisationer då.

– ”We actually consider Microsoft to be leading the software industry in improvement in their security development lifecycle, and Microsoft is not the punching bag for security anymore”

Om inte ett penningstarkt företag som Microsoft tar ledningen i det globala säkerhetsarbetet, vem ska då göra det? FN, EU eller någon annan spelare med lägre kunskap om vad som händer på Internet.

Min absoluta åsikt är att det är bristande kunskap samt strutsbeteende som är det största problemet idag när det gäller vad som måste göras.

Vill du ta del av vad jag bland annat hittat i mitt sökande efter information om Internet och säkerhetsproblemen så kan du börja med Michael Anderbergs föredrag som du kan se och lyssna på via IDG:s TechWorld.
Länken är: http://techworld.idg.se/2.5942 samt under FILMLISTA, Säkerhet samt Security Development Lifecycle.

Bilda dig din egen uppfattning, men min är solklar! Jag väljer Vista och inget annat oavsett vad ”anonyma analytiker” för övrigt påstår.

Vidare är UAC, User Account Control den bästa delen av Vista. Att få en varning att ta ställning till, istället för att hela tiden undra om något jävla Malwareprogram försöker göra något utan min vetskap. Kamma till er därute, fattar ni inte vad som håller på att hända?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s