Rapport från en mobil

Mitt projekt att hålla två smartphones vid liv har redan fått oanade konsekvenser.

Avsikten var nämligen inledningsvis att ha lite skoj ett tag medan jag även surfade runt och letade efter nästa smartphone. Detta med anledning av att mitt avtal med min operatör ska förnyas inom kort. Det är nämligen då jag brukar skaffa en ny smartphone. Alltså, det finns ett gynnsamt förhandlingsläge.

Men nu har allt förändrats.

I och med att jag håller mina två mobiler igång så måste jag även säkerställa att den billigare L4:an även blir användbar som ”vardagstelefon”. Det som då har hänt är att jag hela tiden ser vad jag använder och inte använder, vilket i sin tur medför att jag börjat rensa min ”10 II” på massor med skräp som bara fyllts på under två år, exempelvis appar som jag inte använder längre.

Det hela berodde på att jag blev uppmärksam på att ”Tians” hårddisk var fylld till hälften i likhet med L4:an. Problemet är bara att Tian har 128Gb och L4:an bara 64Gb internminne. Alltså en skillnad på hela 32Gb!

Hela processen med två telefoner har även medfört att jag för närvarande inte känner något behov av en ny telefon. De två jag använder just nu duger rätt bra för mina behov. Till och med min billiga ”Ällfyra” duger som vardagstelefon och har även en del fördelar som Android 9 står för. Så varför ”byta upp mig”? Det kanske till och med blir tvärt om, att jag försämrar min mobila tillvaro.

Upptäckten av Google Dokument är en kioskvältare.

Mycket bättre än mobila versionen av Word. Dessutom är formatet docs mycket snålare med utrymmet än docx. Ett litet dokument på ca 1 Kb i Googles format blir ca 10 Kb om jag omvandlar dokumentet till Words format. Alltså faktor 10! Alltså Microsofts format är tio gånger större än Googles!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s