Mina alternativ är…

Microsoft har i dagarna indirekt förvarnat mig om att min Surface Go inom en inte allt för avlägsen framtid kommer att avlivas, eller vad man ska kalla det. Alltså upphöra att gå att uppgradera!

Så det är dags att se runt hörnet!

Nästa dator blir att jag kommer att ha två om man ska vara ärlig. Och det är även två överväganden som gäller.

Chromebook eller Windows Laptop?

Alternativ A.

Ny Windows – Billig Chromebook!

I detta val så är min nästa Windowsmaskin högsta prioritet, alltså som ska ses som min huvuddator.

Tillsammans med denna dator så skaffar jag en enklare och billigare Chromebook för att dels stilla min nyfikenhet dels för att kunna ge bättre råd än vad jag kan ge idag för de som ser sig som ”IT-dyslektiker”.

Windows blir inte enklare utan snarare tvärt om, de kan mer och mer och kan man inte så mycket om Windows så kan en driven säljare pracka på en okunnig kund en för dyr och avancerad Windowsdator.

I det här valet köper jag en enklare Chromebook och avvaktar med ny Windowsdator, troligtvis till nästa år. Min nuvarande Surface Go duger rätt bra idag även om den på sikt blir kvar i Windows 10 samt går mot Windows-8-syndromet.

Detta alternativ är intressant då det medför att jag så småningom får fingra på Windows 11.

Alternativ B.

Dyr Chromebook – Ingen ny Windowsdator!

Det här valet gäller om jag faller för en kraftfull Chromebook som då kostar en slant. Jag kan avslöja att jag redan fallit och drabbats av ett kraftigt ”habegär”.

Jag behåller min gamla Surface Go tills vidare och testar att ha min nya Chromebook som huvuddator.

Valet beror på om jag kommer fram till att Chromebook är den nya dator som passar mig bäst framöver. Jag gillar tanken på att ha telefon och surfplatta/or med Android och dator med Chrome OS som kan hantera samma appar som i Android.

Alternativet medför att jag släpper nyfikenheten på Windows 11 och på sikt troligtvis helt går över till Chromebook.

Slutsatser

Jag kommer att skaffa en Chromebook under året men ska nog avvakta och se vad leverantörerna kommer med i form av version 2022 av vad de har idag.

Dessutom tycker jag mig redan se att många i min omgivning borde ha en modern Chromebook istället för den krångelPC de har idag.

Dessa vänner klarar sig bra med en Chromebook för max 4000kr, kanske med ett abonnemang på Microsoft Office 365 som Chrome OS lätt klarar att hantera. Jag vet att de inte gör mer med sina datorer än vad som går att göra med en modern Chromebook.

Google påstår en massa om Chromebooks förträfflighet som jag vill testa och verifiera bland annat vad gäller säkerhet och underhåll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s