Marknads­ekonomi…

Enligt marknads­ekonomin så skall vi konsumera och konsumera om och om igen ofta samma produkter som utvecklas om och om igen, vilket medför att de gamla versionerna skall kasseras.

Men så småningom når dessa produkter sin slutliga version som är den som konsumenterna vill ha.

Ett exempel i min vardag…

Gillette Mach 3, alltså rakhyveln med tre skär­blad. Alltså den version med blå glidkuddar och som heter Gillette Mach 3 Turbo.

Alltså en produkt som nått vägs ände. Senare versioner tillför inget utan syftar enbart till att vi män ska kasta denna rakhyvel och köpa Gillettes nyare versioner. Stopp och belägg säger jag! Jag vill inte ha någon annan version av en perfekt rakhyvel. Speciellt i kombination med rakgelet från L300

Denna utmärkta rakhyvel fungerar dessutom i kombination med bara vatten. Alltså när man har lite brådis.

En detalj till.

L300:s rakgel är drygt och räcker länge om man lägger en pytteliten klick i handen och gnuggar upp löddret mellan händerna innan man sedan för över löddret till skäggstubben. Alltså lagom mycket. Ett tunt lager. Fördelen blir att man då lättare ser var man ska dra hyveln plus att det blir mindre som blir kvar i ansikten och som ska sköljas bort.

Är man dessutom miljömedveten så har man inte rinnande vatten under rakningen utan fyller handfatet med lite vatten som man sköljer av rakhyveln i, då och då

Observera

Jag är inte intresserad av att du valt andra produkter som just du använder i din rakning. De produkter som jag funnit bra är ett exempel på när några produkter nått vägs ände och inte behöver någon vidare produktutveckling.

Tyvärr finns det ingen app där jag kan meddela algoritmerna att jag är nöjd med det jag har och att reklam för andra fabrikat och versioner i sammanhanget är helt bortkastat i alla fall på mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s