Urbanista Stockholm del 1

Jag köpte dem för att lyssna på musik trådlöst med en förhoppning att de skulle låta lika bra som Apples dyra motsvarighet.

Men basljudet visade sig vara för klent för att lyssna på Spotify, så de blev liggande…

Men så kom jag på ett annat behov! Telefonsamtal trådlöst samt filmer och en del youtube-filmer utan behovet av bullrande bas.

Måste ju testas! Men först måste de vila i fodralet medan de laddas upp på nytt.

Jag har i skrivande stund använt två ”gamla” så kallade sladdlösa headset baserade på bluetooth. Men de är som sagt gamla och har sina brister både vad gäller funktionalitet och ljudkvalitet.

Just nu är tyvärr apples original bäst vad gäller ljud men det är ju originalen med långa sladdar. Jag vill kunna ansluta snabbt när ett telefonsamtal kommer och då duger inte sladdtrassel längre.


Testresultat

Såhär gick det och såhär blir mitt beslut!

Som pratgrunka till mobilen

Kopplade upp omedelbart när jag tog ur dem ur lådan. Alltså ett av kraven som fick godkänt. Det berodde naturligtvis på att jag parat dem med min iPhone 8 i förväg.

Lägre volym när jag blev uppringd än när jag ringde upp själv! Skumt! Vi får se, som det heter, när jag genomfört ”svaraprocessen” några gånger. Ljudet helt ok när jag ringde upp sambon.

Min öron är inte gjorda för de här trådlösa lurarna och jag kan inte göra något åt det eftersom extra gummipryttlar inte får plats i laddningslådan. Lurarna ramlar ur mina öron om jag inte sitter still. Jag har samma problem med originallurarna från Apple! Men på dem kan jag ha ”gummivingar”.

Som hörlurar i filmer via surfplattan

Nej, ljudet är för svagt. Jag var tvungen att köra på maximal volym eller trycka på dem med risk att jag då stänger av dem.

Problemet är helt beroende på osynk mellan mina öron och desajnen, det är inte lurarnas fel egentligen. När jag kom på hur jag skulle trycka på dem blev ljudet däremot bra. Men då blir det ju inte ”handsfree”.

Så jag tog fram mina andra trådlösa som heter Urbanista Boston. På dem har jag monterat en form av gummibaserade vingar som håller lurarna på plats. Men den testen blir ett annat inlägg. På dem kan jag ha ”gummivingar” eftersom de inte ”bor” i en superdesajnad laddningsask.


Slutsats

Jag slipper köpa nya ”headset” för samtal eftersom Urbanista Stockholm duger tills vidare som samtalsheadset!

Återkommer om jag ändrar mig, men just nu är de det bästa jag har enligt mina behov.

Kanske bra att ha dedikerade ”headsets” per lur och surfplatta. Att para blåtand är ju inte helt trivialt. Exempelvis tog det nån timme med svordomar tills jag kom på att min iPad, som ligger på laddning, norpade blåtandskopplingen till mina Urbanista Boston eftersom denna sedan lång tid tillbaka parats med dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s