Android är rätt bra… numera

Kan det bero på att ett större företag tagit över utveckling och drift av Android? Alltså på samma sätt som Microsoft i alla tider haft hand om Windows! Dessutom härmas det friskt mellan operativsystemen. Det är inga svårigheter att hoppa mellan iOS (Apple), Windows (Microsoft) eller Android (Google).

En stor fördel med Android är att det är många producenter av hårdvaror typ ”Surfplattor” vilket ser ut att medföra att priserna för Androidplattor är låga, för att inte säga mycket låga jämfört med Apples och Microsofts alternativ. I vissa fall är Apples ”paddor ca 5 gånger dyrare än motsvarnde Android-plattor.

Eftersom jag använder och testar samtliga operativsystem så märker jag skillnaderna. Dessutom börjar jag lite smått att gilla min billiga surfplatta från kinesiska Huawei. Eftersom den va så billig när jag köpte den så kändes det inte som någon större chansning då. Mina tester av Huaweien har dessutom medfört att jag tänkt om.

Det är rätt riskfyllt att använda min iPAD för dyra slantar när jag är ute på Gig. Paddan hänger ju på mickstativet under hela giget även när jag tar en paus för att exempelvis gå på muggen eller ta en fika. Jag har ju större delen av mitt elektroniska liv på den paddan! Så nu håller jag på att etablera Huaweien som min primära surfplatta när det gäller mitt musicerande. Alltså sångtexter med ackordanalyser. Jag understryker att allt material är kopior på mina original så blir jag av med Huaweien så gör det inget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s