Bästa tangentbordet någonsin, Microsoft Surface Touch Cover 2!

När jag nyss smällt på Microsoft ordentligt med bristerna i Windows 10 och OneDrive, så måste jag lyfta fram saker som är bra, som exempelvis Surface Touch Cover 2 som verkar vara den sista i sitt slag i Surface-serien. Men en skopa ovett kommer även här!

Magnetkopplingen till skärmen

Överst på bilden ser du den del som fäster samman tangentbordet med skärmen. Detta sker genom magnetism vilket är tillförlitligt och bra. För just Surface Touch Cover 2 så fungerar det mot Surface RT, Surface 2 samt Surface 3 även om den sistnämnda har en annan tumstorlek på skärmen. Tangentbordet fungerar mot Surface 3 i sin helhet men ser fel ut när man viker samman tangentbordet med skärmen. Det är nämligen i det här fallet skillnad på 10,6 tum och 10,8!

Av den sistnämnda kommentaren så kommer jag att skaffa en Surface 3 när priset kommit ner i pensionärsnivå eftersom jag kan återanvända mitt älskade tangentbord för den pekplattan/datorn. Hur den funkar mot Surface 4 har jag ingen aning om eftersom jag inte har någon möjlighet att testa.

Att Surface Touch Cover 2 ligger platt på bordet är ingen som helst nackdel, tvärt om! Därför förstår jag inte lutningen av tangentbordet som införts på nyare modeller av Surface.

Åtta (8) fördelar med den platta designen

Att tangentbordet är helt platt har sina uppenbara fördelar bara man ger sig tid att testa i praktiken, vilket jag gjort. Jag påstår till och med att jag inte vill ha något annat tangentbord när jag skriver. Så min Surface RT har blivit min bloggmaskin.

  1. Hur enkelt som helst att hålla rent detta tangentbord!
  2. Tar minimalt med plats under transport samt skyddar pekplattans skärm
  3. Överlägsen hållbarhet eftersom det inte är några mekaniska tangenter som kan lossna eller gå sönder
  4. Jag skriver utan tvekan snabbast på Surface Touch Cover 2 jämfört med andra tangentbordslösningar.
  5. Just Touch Cover 2 har belysta tangenter vilket jag uppskattar mycket, jämfört med mitt gamla.
  6. I och med att man viker upp tangentbordet över skärmen så försätts pekplattan i strömsparläget. Smart!
  7. En viktig fördel för mig som fritidstrubadur med fingerspel på gitarr som en viktig del i mitt musicerande är att mina naglar på höger hand inte fastnar på fel tangent ovanför, vilket sker allt för ofta när jag bloggar via Laptoppen. Denna fördel borde vara ett krav från alla kvinnor med långa naglar. Platta tangentbord som dessutom ligger platt på bordet måste finnas åtminstone som extra tillbehör.
  8. Någon kanske anser att det är viktigt med tangenter som man känner respons av när man skriver, men jag menar på fullt allvar att denna känsla kan man ersätta med ett ”plopp-ljud”. Jag gör det och saknar inte ett dugg att tangenterna svarar tillbaka som på vanliga mekaniska tangentbord. Ploppandet är som musik i mina öron.

Tekniskt intresserade har säker sett artiklar som handlat om innovativa lösningar där man som användare kunde se ett upplyst tangentbord projicerat direkt på exempelvis köksbordet. Surface Touch Cover 2 är samma idé fast enligt min mening med smartare lösningar sammantaget.

Varför har Microsoft tagit bort lösningen?

Jag är som förtjust användare av Surface Touch 2 mycket förvånad, för att inte säga djupt besviken att lösningen inte finns för Surface 3 och 4. Jag undrar vem som har blivit överkörd inom Microsoft när det gäller det beslutet. Men det är väl som vanligt att den som skrikit högst utan att kunna eller ha testat nåt, fått som denne velat.

Hallå Microsoft!

Om någon inom Microsoft läser det här inlägget så skicka ett mejl till ansvariga i Redmond om att producera Surface Touch Cover till alla förekommande Surface-pekplattor idag och i framtiden. Det finns en marknad, det tar bara tid för användarna att inse fördelarna. Fråga bara era kvinnliga medarbetare med långa naglar!

Jag vill som sagt var inte ha något annat tangentbord i framtiden!

Som det ser ut just nu så kommer jag då att fastna med min kommande Surface 3 just av den anledningen att Surface Cover Touch inte produceras längre. Med fastna menar jag att det troligtvis blir min sista PC/Pekplatta med ett platt tangentbord som inte passar riktigt mot skärmen.

Roffe
@rigit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s