Netflix spöar skiten ur TV3, TV4 med flera!

TV4, TV3, TV5 med flera kan sluta sända filmer överhuvudtaget. Lösningen för oss filmälskare är Netflix när det gäller hemmaplan. Tilläggas skall att film fortsatt är bäst på bio, förutsatt att man inte hamnar bakom en “långskånk” som dessutom tagit med sig sin sittkudde hemifrån.

imageNu när jag “gått över till” Netflix så har jag mer påtagligt lagt märke till en del som jag tidigare ignorerat eller haft överseende med.

 • Hur många filmer har jag bara sett delar av, via dom förbannade reklam-TV-kanalerna?
 • Hur många filmer har jag missat början på, tack vara de förbannade reklam-TV-kanalerna?
 • Hur många filmer har jag missat slutet på, eftersom jag i filmernas reklamavbrott bytt kanal samt “glömt” filmen på den förbannade reklam-TV-kanalen.

Varför har en snåljåp som undertecknad valt att abonnera på Netflix?

Nåja sent ska syndaren vakna, som det heter. Anledningen till denna stora händelse var att en av mina söner bjöd in mig i hans abonnemang där jag kunde se “mina egna filmer” via användaren “Farsan”. Det som sedan har hänt är att jag skaffat eget fyraanvändarsabonnemang för ynka 119 spänn i månaden eftersom vi är fler i familjen som gått över till Netflix.

För att avsluta bikten härvidlag, så har jag med milt våld och nogsamt argumenterande återtagit “min” Samsung Galaxy Tab3 som sambon haft som “sin” platta ett tag. Netflix är nämligen skitbra på en tiotums pekplatta i kombination med öronplupparna som levererades med min Nokia Lumia 820. Netflix-appen har kommit för att stanna.

Då och då händer det att sambon och jag ser samma film via Netflix. Då kablar vi filmen  från en av våra Laptops HDMI-uttag in i stor-TVn samt umgås med gemensam chipspåse.

Bäva månne reklam-TV-kanalerna. Jag anar deras undergång i framtiden. I alla fall när det gäller att sända filmer.

Roffe
@rigit

14 reaktioner till “Netflix spöar skiten ur TV3, TV4 med flera!”

 1. Tyvärr har jag även märkt att Netflix ändrar i serier och filmer. De censurar bort scener…men det får man väl räkna med när man har en tjänst som moralpaniksamerikaner tillhandahåller. Ibland har t.o.m. nyckelscener klippts bort.

  Gilla

 2. OCH, en fantastisk bra grej med Netflix är att det funkar perfekt på allt mellan ett gammalt Wii till WP! (och däremellan Linux, OSX, Windows 8 mmm mm mm mm mm).

  Testade konkurrenter får man vara glad om de hjälpligt funkar på 1-2 olika enheter…

  Gilla

 3. Tilläggas till dessa fina kommentarer är att filmen fortsätter där man stoppade/pausade oavsett vilken pryl man sist kollade på eftersom det handlar om serverbaserad streaming.
  Dessutom och inte minst! Jag kollar på min film när det passar mig och inte när det passar någon ”filmtillhandahållare” som bestämt att filmen ifråga skall visas ”mitt i maten”.

  Gilla

 4. Com Hem har panik. De jagar mig per telefon och brev för att få oss att hoppa på deras nya TV-box med nåt de kallar TiVo. Den tjänsten kan de fett glömma för min del. Låsa in mig i en digilabox när jag nu upptäckt Netflix.
  Hela branschen är i gungning om du frågar mig. Så framöver blir det nog bara bas-TV för de som begriper vad som är på gång.

  Gilla

 5. David: Nyfiken, har du något exempel på där sådan censurering skett? Ifrågasätter dig inte, men jag har sett vääääldigt mycket film på Netflix och har aldrig stött på detta. Bland de filmer jag sett innan i alla fall.

  Gilla

 6. Jag gillar Netflix och HBO, det tråkiga är exklusivitet som splittrar tittarna. Samma i spelbranschen. Man kanske inte vill betala för var och varannan tjänst, eller orkar bolla mellan flera olika program/basenheter. Men det är ju bara min åsikt.

  Gilla

 7. @ Henke
  bit.ly/1wRpors

  @Vildling
  Problemet är att de flesta av oss anser att det kan vara värt 150kr i månaden eller vad det nu kostar att göra någonting.
  Men det är svårt att titta på Netflix, lyssna på Spotify och spela samtidigt och det är inte värt en femhundring eller mer att kunna välja.

  Gilla

 8. För något drygt år sen hade jag Netflix, men då var utbudet av filmer ganska uselt. Särskilt nyare filmer.
  Har det blivit bättre nu?

  Gilla

 9. @Henke
  De exempel jag själv lagt märke till är dels en scen i serien Spartacus och sedan en scen i en Pedro Almodovar film, kommer inte riktigt ihåg vilken film det var.

  Gilla

 10. Tekniskt är NetFlix underbart. Se överallt från gammalt Wii, via telefon, platta, dator och Chromecast på TV. Bild- och ljudkvalitet är bra och det är sällan några tekniska problem. Streamingtjänsternas akilleshäl är utbudet. NetFlix slog nyligen på stora trumman för sin release av ”I am Legend”. Filmen är från 2007, dvs 7 ÅR GAMMAL! Ingen som är ens måttligt intresserad av film orkar vänta så länge. Därför kommer hyr/köpfilm samt TV (som sänder betydligt nyare filmer än streamingtjänsterna) att fortsätta vara relevanta.

  Gilla

 11. Jag har sen lite mer än ett år tillbaks använt en svensk streamingtjänst även för tablå-TV (vet inte om man får göra reklam men den heter magine.se) som fungerar ungefär som Netflix, dvs. ett månadsabonnemang, appar till TV:n, appar till IOS och Android etc. Skillnaden är som sagt att det är tablå-TV som sänds – i realtid och med möjlighet till senare uppspelning på flera av kanalerna! Hur bra som helst!

  Gilla

 12. Netflix har för dålig bild/ljudkvalite även på sin ultrahd tjänst, verkar också som det är årskurs fyra som textar. Scener saknas eller är klippta osv osv

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s