Inte mycket kvar av bloggen

Jag medger, jag är inte speciellt frekvent numera som Verksamhetsfilosofen. Men då och då klämmer jag till ett och annat inlägg. Ikväll till exempel. Men IDGs blogg verkar krackelera. Följande trista lista gäller numera

1. Det är få som skriver

2. Inläggen från blogg.idg.se hanteras inte längre som nyheter gentemot Google

3. Inget nytt inlägg visas längre på IDGs hemsida

4. CS – Computer Swedens blogg community har bara tagit bort min blogg

Så jag får väl återgå till min privata blogg om jag vill få något sagt.

Rolf Granlund
@rigit

3 reaktioner till “Inte mycket kvar av bloggen”

 1. Jag instämmer till fullo Roffe, inte mycket kvar av bloggavdelningen här. Det var skitkul i början, många som skrev om många olika saker utifrån olika perspektiv. Sedan så har bloggavdelningen sakta men säkert förfallit. En del av förklaringen kan nog tillskrivas IDG själva, man verkar inte särskilt intresserade av att lyfta den eller pusha för den på nåt vis. Även om man gillar att skriva och även om bloggandet i mitt fall har en it-politisk dimension så man fortsätter av den anledningen här så är det inget kul att existera i en bloggcommunity där man är nästan ensam som skriver.

  Bloggen har väl typ några hundra reggade medlemmar, ändå om man skriver nåt så kan det gå dagar innan någon annan skriver om nåt. Tydligare kan det inte sägas: This place is dead and empty

  Går det att väka bloggavdelningen till liv igen? på riktigt alltså. Vad tror du? själv så tvivlar jag men det vore intressant att höra IDG:s synpunkt på saken

  Gilla

 2. Tyvärr är det andra media som har uppmärksamheten nuförtiden. Facebook och Twitter tar uppmärksamheten för många idag för att inte tala om bildappar som Instagram och Vine. En annan orsak eller anledning är att ”alla” numera använder Smartphones istället för datorer i vanlig mening och då blir media som IDG-bloggen inte intressanta längre eftersom de inte anpassats för de små skärmarna.

  En annan orsak är att det även måste vara enkelt att skriva i bloggen från dessa Smartphones och även pekplattor vilket det alltså inte är. Se bara Elisabeths senaste/sista inlägg.

  Själv kan jag blogga från min Smartphone av märket Nokia Lumia 820 eftersom WordPress gjort en bra app för Windows Phone 8. Så jag tror någonstans att företeelsen gäller de flesta blogg-communities.

  Gilla

 3. En sak till…

  http://blogg.idg.se är ooootroligt seg dessutom. Ibland när jag går in och försöker läsa så händer ingenting. Så IDG gör själva att mediat inte är intressant längre.

  Antingen får de skärpa sig eller lägga ner vilket vore väldigt synd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s