Ny teknik nya metoder

För ett par veckor sedan fick jag reda på att telefonsäljaren från Dialect inte fullgjort alla sina plikter. Han skulle 2011 ha skickat en ny USB-dongel samt pytte-SIM-kort. Hmm, jag som kör SIM-kortet från det gamla USB-modemet i min gamla Samsung Galaxy Tab.

Nu har jag alltså fått Telia att ”äntligen” skicka ett nytt USB-modem. Kommer nästa vecka om Posten står oss bi. Man vet ju aldrig numera…

Alltså måste jag testa att jag fortsatt kan använda min Samsung Galaxy Tab. Testen inleds med att pillra ur det gamla SIM-kortet och för tillfället lägga det åt sidan på bordet. Pekplattan startar då automatiskt om. Nästa steg är att starta Wifi i pekplattan samt Internetdelning i min mobil. Klockrent! fungerar direkt. Resultatet är att min gamla Samsung Galaxy Tab nu är snabbare än tidigare vad gäller att surfa, eller som här, skriva ett inlägg som Verksamhetsfilosofen.

Ska kanske tillägga att det inte får finnas något SIM-kort i ”tabben” när man kör den så här. Försökte att starta den utan att ange PIN-kod, men se det går inte så bra. Jag förstår nu vitsen med att köpa en pekplatta utan ”3G” och som dessutom hela tiden varit billigare. Det här med 4G och Internetdelning i mobilen förändrar dessutom hur man kör gamla prylar.

Får se hur det blir med USB-modemet när det kommer. Det kommer från och med nu enbart att fungera i prylar med USB-kontakt, alltså min Laptop. Naturligtvis kommer jag att köra den, betalar ju dyrt per månad till och med maj 2014. Får tåla att det är långsammare än via Windows Phone 8 i min Nokia Lumia 820.

Jo en detalj till! Eftersom jag även testar WordPress-appen i Android (pekplattan) så kan jag ju använda tangentbordet igen trotts att bokstaven ”q” ramlat bort efter misstaget att stoppa ner tangentbordet för slarvigt i ryggan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s