Gör Telia rätt?

Jag undrar om inte Telia och kanske även övriga operatörer gör fel när det gäller utbyggnad av näten. Telia håller fortfarande på att bygga vad man kallar 3G+, som troligtvis visas som ”H” i din mobil. Man kan ju undra varför?

Troligtvis har man tillverkat för många 3G-prylar till basstationerna som man måste använda.

Efter att under semestern testat att använda en 4G-telefon som router så är det hela solklart! Stoppa genast utrullningen av både 2G, 3G samt 3G+. De är redan för gamla och långsamma. Ska någonting rullas ut över hela landet så är det 4G. Läs mitt förra inlägg så kanske du inser det kloka i den åtgärden.

Läs föresten Telias så kallade plan för sin utrullning. Heltokigt enligt min mening.

http://blogg.telia.se/smartarevardag/2013/05/17/nu-byggs-mobilnatet-ut-rejalt/

 

En reaktion till “Gör Telia rätt?”

  1. Du har en poäng här och jag har också en uppfattning när det gäller Telia. Med tanke på vad invärnarna i en viss sameby i norrbotten råkade ut för så bör nog Telia börja med att se över serviceorganisationen för vad man redan har innan man börjar rulla ut nytt som garanterat ännu färre tekniker kan ”när något går galet”.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17230499.ab

    I korthet, Telia bör börja med att se över serviceorganisation och bemanning före teknikutrullning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s