Tvillingkort och extralur (uppdaterad)

Det finns massor av tillfällen då jag skulle vilja ha en annan telefon än den jag har. Jag har idag en Nokia Lumia 820 och anledningen stavas BATTERI. Senast igår när frugan och jag tog en runda på stan så fick jag problem med strömmen till min fina smartphone. Som tur var hade jag en laddare med i väskan och frugan lärde mig att på vissa platser på pendeln finns det eluttag!

Så där kan man ju inte hålla på…

Nu hör det till saken att min Lumia inte på något sätt var dåligt laddad när jag gick hemifrån. Tvärt om! Jag har lärt mig den hårda vägen att vara observant på strömtillgången i luren. Ja, ja, jag gör massor med min lur, men är inte det hela vitsen med en smartphone?

När jag skaffade luren så upptäckte jag att denna krävde ett pytte-SIM-kort till skillnad mot de lurar jag haft tidigare. Så jag drog till en Teliabutik i Sollentuna och bytte SIM-kort. I samma veva kom jag på att ta död på mitt gamla tvillingkort som jag inte använt på evigheter. Jag vet nämligen inte var det är!

Så kom­mer det då infor­ma­tion om Nokia Asha 301. Den marknadsförs som en retrolur av Nokia med operativsystemet Series 40. Batteritid (passningstid) på över en månad (888 timmar)! Samt samtalstider på nästan ett dygn… Man kanske ska fundera en vända till med det där med tvillingkort samt extra telefon. Om jag slår till så blir det en Nokia Asha 301 för under 700 spänn!

Det slår mig när jag läser specifikationerna att Nokia Asha 301 kan det som de flesta “bara” gör med sina ofta dyra smartphones. Det slår mig att jag nog uppskattar batteritider mest när det gäller mobiltelefoner. Hur är det för din del?

Läs mer på min andra blogg…

3 reaktioner till “Tvillingkort och extralur (uppdaterad)”

 1. Kanske går telefonutvecklingen äntligen åt rätt håll. Det enda man egentligen vill ha är lång batteritid, som i gamla dagar. En vecka, minst. Gärna två veckor.

  Blippandet och blåppandet med Facebook är inget man egentligen behöver. Svara ärligt: BEHÖVER du det? En usel kamera, BEHÖVER du det? Påppmusik i öronen var du än går, BEHÖVER du det?

  Inte jag. Jag behöver batteritid.

  Och dubbla eller trippla SIM-kort så jag kan ringa billigt på semestern.

  Gilla

 2. Problemet är att tillverkarna stoppar in mer och mer funktionalitet i lurarna så att man gör mer och mer som i sin tur drar mer batteri. Vore det inte smartare att varje pryl gjorde sitt, som förr? Att en kamera va en kamera samt skitbra på det, att en telefon är bara en telefon och busbra på det med kalasljud? Musik är för övrigt bäst via bra högtalare, alltså utan hörlurar.
  Jag märker att jag gör massor med min Lumia 820 så att Laptoppen får stå länge och sura. Förra månaden exempelvis… från betalning av räkningar till nästa månads betalning av räkningar. Hmm, det kan jag ju även göra i Lumian numera…

  Gilla

 3. Jag undrar jag om inte Nokia kommer med en succe i och med Nokia 301, som den heter. Nokia har skalat bort både Asha och Symbian så att luren heter Nokia 301 samt att operativet heter Series 40 istället för Symbian Series 40.

  Dessutom snålare appar vad gäller surf och annat. En mobiltelefon helt enkelt! En lur att ha när man jobbar… som man slår av när man slutar jobba… Som är liten, som håller batteritider som gör att man inte minns när man laddade sist…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s