Jag är utsatt för bedrägeri av allaforetagen.com!

Jag blev för någon minut sedan uppringd av en dam som påstår att min beställning för 6 månader sedan per telefon nu övergår till en betald tjänst som gäller idag och 24 månader framåt. Hon påstår helt felaktigt att jag fått påminnelse om detta, vilket jag inte fått.

Visserligen har det kommit ett antal mejl om att någon sökt och hittat mig via nåt som heter Stockholmsdelen.se som jag behandlat som reklam. Just nu vet jag inte om det är det det handlar om. Samtalet var en chock rent ut sagt. Nu måste jag avbryta allt som jag skulle gjort idag för att åka till närmaste polismyndighet och anmäla företaget.

Nu är jag allt för väluppfostrad för att svära i min blogg, men du får tänka dig hur jag mår och vad jag skriker ut i min ilska.

Det hör till saken att jag hatar telefonsäljare å det grövsta sedan många år så att påstå att jag skulle ha accepterat ett sådant erbjudande övergår mitt förstånd. Det är näst intill så att en hjärtinfarkt lurar runt hörnet. Fan också!

Rolf Granlund
@rigit

9 reaktioner till “Jag är utsatt för bedrägeri av allaforetagen.com!”

 1. Stå på dig.
  Annars gör någon annan det.

  Du har mina sympatier och mitt fulla stöd.
  Jag lovar att hälsa på dig när du åkt in om du går lös på dem med valfritt dödligt tillhygge.

  Kom ihåg.
  Pepparspray först så de inte känner igen dig och sedan baseballträ.
  🙂

  Gilla

 2. Nu har jag polisanmält ”Natalie Andersson” representant för allaforetagen.com som var ovanligt profesionell trots allt. Dvs att kunna hantera en tvärilsk så kallad kund som svor och levde rövare å det grövsta. Nu i efterhand verkade hon van med att hantera situationer som denna, nämligen att prata med en chockad och tvärilsk så kallad kund.

  Ett stort tack till den polis via 114 14 soom fick ner mitt blodtryck och höga puls genom att bara prata med mig, ta alla uppgifter. Heder åt svensk polis!

  Tyvärr är sådana här bedrägeriförsök allt för vanliga, har jag just lärt mig via kommentarer från mina vänner på FB. Anmäl alltid är rådet jag fick och säg aldrig ordet ”Ja” vid telefonsamtalet eftersom bedragarna klipper ihop samtalet till att låta som en acceptans av ett erbjudande.

  Men nu sket ”Natalie” i det blå skåpet, som det heter i vissa sammanhang. Hon ringde telefonsäljarnas största fiende!

  Gilla

 3. Visst är det så att när man köper något eller ingår ett avtal, så spelar telefonförsäljaren in samtalet när köparen har kommit till att godkänna köpet/avtalet.
  Jag har trott att det är lag på det, men är osäker om det verkligen är så.
  Någon som vet?

  Gilla

 4. Eftersom alla ljudfiler går att manipulera så borde sådana avtal vara förbjudna i lag. Om de inte redan är det så borde det lagstiftas om det eftersom manipulering av ljud är busenkelt! Det kan inte vara ett hållbart avtal i en eventuell rättegång.

  Gilla

 5. Du har förstås helt rätt med ljudfiler, är det ett oseriöst företag så…
  Jag har bara köpt en pryl av en telefonförsäljare från Telenor, jag fick ett kanonerbjudande eftersom jag var kund hos dotterbolaget. Han spelade in när jag godkände avtalet.

  Lästa lite snabbt på Konsumentverket.se. Det är tydligen fritt fram för kriminella telefonförsäljare enligt nuvarande lagstiftning och den verkar inte vara uppdaterad på flera år.

  Du Roffe fixar det förstås, men tänk på de äldre människor som blir lurade alltsomoftast.
  Jag har ett exempel i min bekantsskapskrets (en äldre tant) som svarade ja på ett gratisprov, därefter fick hon varor varje månad. Det var mycket jobb med att få ordning på det, företaget var registrerat och fanns i Holland…

  Gilla

 6. Idag ringde samma ena till mig. Säkert samma kvinna, tog aldrig namnet. Jag är upprörd så jag skakar. Mitt företag ligger lågt. Har väl 5.000 kr på kontot, och så ringer hon och säger att jag har en faktura på 23.000kr att vänta.

  Fy fan! Får väl se om det dyker upp något. I så fall har de en polisanmälan till att räkna med.

  Gilla

 7. Haha jag vill bara säga till er alla som gått på detta och fortsatt dessa samtal..
  Skyll er själva hoppas det svider i plånboken../allaforetagen.com

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s