Pep Guardiola & Fredrik Ljungberg värda all beundran!

Vad har dessa två män inom fotbollsvärlden gemensamt? Jo, de har fått klä spe från en uppblåst diva som Zlatan, på grund av att de troligtvis inte accepterade Zlatans behov av att vara stjärnan med stort S samt behov av makt. Två som troligtvis sa emot divan och som numera ständigt får se nya gliringar och taskiga kommentarer från en talangfull spelare som tydligen måste ha ett antal hatobjekt för att få bränsle till sitt eget ego, ambition och “må-bra-tillstånd”.

Min beundran för Pep Guardiola och Fredrik Ljungberg växer sig starkare för varje ny korkad kommentar från Zlatan.

Zlatan, väx upp och lämna ditt invanda “barnjag” innan allmänheten genomskådar dig. Dina bästa vänner och bundsförvanter är de som vågar gå emot dig och ha en annan åsikt. Det är de du ska lyssna på och inte alla “ryggdunkare” och Ja-sägare som får allt utrymme i massmedia just nu. Ditt flin på fotbollsgalan äcklar mig. Du är inte värd guldbollen på grund av din grundinställning till din omgivning. Har du inte märkt att fotbollslandslaget funkar betydligt bättre som lag när du inte är med? Och va fan jagade du Chippen för, under senaste träningen. Du borde skämmas och komma ner på jorden!

Zlatan (det här kommer du troligtvis aldrig att läsa)!

Respekt kan du aldrig kräva! Respekt kan du bara göra dig förtjänt av. Kräver du respekt så får du tillbaka en cocktail bestående av förakt, rädsla, oro och hat. Du har just nu mitt odelade förakt som medmänniska.

4 reaktioner till “Pep Guardiola & Fredrik Ljungberg värda all beundran!”

 1. Nu är jag inte så inresserad av fotboll… Men Zlatan kan jag inte undgå att beundra.

  Men jag förstår att det kan vara svårt att smälta för många ursvenskar, att Zlatan är bäst i fotboll och dessutom beter sej osvenskt.

  Gilla

 2. Det är just det du kallar för osvenskt beteende som jag vänder mig mot. Dessutom har det inte ett dugg med svenskt eller osvenskt beteende att göra. Det har enligt min mening med problemet att aldrig växa upp och inse att man är vuxen med allt vad det innebär.

  Att trampa på andra för att framhäva sig själv och få bränsle för sitt ego är tyvärr ett ideal av idag som får mer och mer utrymme och acceptans. Kan kort formulleras…

  – Sköt dig själv och skit i andra!

  Känner ett lätt illamående av hur samhället och idealen blivit på senare tid.

  Gilla

 3. Jag har inga problem med ett osvenskt beteende. Hade jag haft det så hade mitt liv varit svårt att hantera i och med min libanesiska fru….

  Tror precis som Roffe skriver att detta inte har med svenskt eller osvenskt att göra utan en person med en ganska dålig attityd som inte passar en lagsport som fotboll.

  Är övertygad om att Zlatan hade kunnat bli än bättre och större om han hade haft en bättre attityd. När det inte funkar för honom står han mest och surar och tycker att andra gör fel. Hade han i stället visat att han vill delta i spelet, sprungit, hämtat bollen nere i backlinjen som exvis Messi gör när han har jobbiga dagar samt manat på sin medspelare på ett mer konstruktivt sätt så är jag övertygad om han blvit både bättre och större som fotbollsspelare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s