Ointressant test i M3!

Tidningen M3 testar vad man påstår 6 spännande kompaktkameror. Vad är det för spännande med kameror som inte har sökare. Alltså möjligheten att se bilden genom en sökare vid de tillfällen då ljuset är för starkt eller för mörkt för att se motivet på skärmens baksida.

Helt värdelös artikel om du frågar mig som gammal amatörfotograf sedan många år tillbaka.

5 reaktioner till “Ointressant test i M3!”

 1. Resticka!
  Fotografering och knäppa bilder är två helt olika saker. Knäppa bilder kan jag göra med telefonen eller min surfplatta. Fotografera och redan i sökaren forma bilden gör jag med en kamera som alltså har en sökare. Därför är testen helt värdelös eftersom kameror utan sökare inte behövs. Men du är väl en sån där som knäpper bilder och inte begriper dig på hur man tar foton mer medvetet och nogsamt.

  Lägg märke till att jag har mellanrum mellan orden ”Knäppa” och ”bilder”. De som av en ren slump fångar något bra i sin armutsträckta metod att fånga bilder är ofta de som just tar ”knäppa bilder”.

  Gilla

 2. Jag tillhör gruppen som nästan aldrig fotar och tidigare hörde jag till instamatic-gruppen som aldrig framkallade det lilla jag nu mot förmodan fotade.
  Vet inte hur många rullar oframkallad film jag slängt bort.
  Lämnade in en gammal rulle där 3 bilder som var helt intetsägande fortfarande gick att urskilja så jag slängde resten.

  Vi måste ha en bättre kamera sa frugan och jag köpte en liten väderskyddad inte direkt billig analog Olympus som hade sin givna plats i sekretären där den låg i sitt fodral till batterierna läckte ut.
  Jag lånade kompisens systemkamera men pga synfel som korrigerades med kameran blev den filmrullen helt suddig.
  Har 3 kompaktkameror av digitalt snitt och ingen fungerar när man mot förmodan vill knäppa något.
  Köpte batterier förra månaden men kameran var kvar hemma.

  Mörkrumsutrustningen och glanstorken ligger nerpackat i någon kartong sedan svartvitt 9*9 blev svårt att hitta men när syrran ville ha det hittade jag inte igen det.

  Jag tillhör nog målgruppen för kameratestet
  Idioter som köper dyra kameror som aldrig används

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s