Phone 7 och Nokia är en enastående bra kombination!

Handdatorerna typ Palm Pilot (start 1997 enligt Wikipedia) och Microsoft Pocket PC var bland de första små smartphones utan telefondelen som hade den då unika finessen att man som användare kunde komplettera dessa genidrag med extra program. Idag kallas dessa för ”Appar” vilka man på samma sätt startar en och en via en klick/tapp på en ikon på den tryckkänsliga skärmen. Precis som man idag gör med iPhone och Android. Skillnaden är prestanda och upplösning på skärmen. Massor av appar fanns då som nu med den skillnaden att den så kallade privatmarknaden vaknat till liv och att fler är engagerade både som användare som utvecklare. Så det är inget konstig att det nu finna tiotusentals ”Appar” att välja bland.

Således inget nytt under himmelen.

Det nya med Phone 7 från Microsoft är den enastående innovationen som de kallar för ”Hubb”. En funktionalitet som är unik för Phone 7 och så pass innovativ så att den gammal handdatorräven och mobilanvändarräven vaknar till och utbrister.

– Jaaaa, den ska jag ha!
(som i Kalle Anka på Julafton)

– Äntligen!
(som Gert Fylking då Svenska Akademin tillkännager vem som fått Nobelpriset i Litteratur)

Det är nämligen Hubben som är det fina i kråksången samt Nokias tradition att tillverka hållbara prylar då man vid tappandet av mobilen i golvet utbrister

– Tát lugnt de é en Nokia, den håller!
(På sjungande finlandssvenska)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s