Nokia Phone7 kommer, men inte just idag fredag 11/2!

Budskapet är att Nokias primära strategi är Windows Phone Eco-system med allt vad det innebär i form av möjligheter både för privatmarknaden och företagsmarknaden. Symbian finns kvar men kommer att fasas ut på sikt, om jag förstod det rätt. Meego är en mobilplattform där Nokias syfte är att lära sig mer av Open-Source-spåret utan att därför ramla i Android-nätet (eller fällan (min kommentar)). Smart!

Så det återstår att vänta och se på Nokias första Phone 7 smartphone. Den kommer, frågan är bara när. Början på 2011 kan inte ha börjat bättre för en mobilintresserad nörd som undertecknad och mer godis kommer allt eftersom.

Det är bra för marknaden att det kommer ytterligare ett alternativ för smartphone, risken hade annars varit att iPhone och Android på sikt blivit ensamma på smartphone-marknaden. Det här beskedet är hur bra som helst i många avseenden.

Grattis Nokia och Finland med anledning av Steven Elops besked att Nokia är ett finskt företag och (alltid?) kommer att vara ett finskt företag.

Ett annat besked var att Nokia inte får en exklusiv rättighet till Phone 7 utan övriga tillverkare kommer att fortsätta pumpa ut sina alternativa lurar, idag Samsung, HTC och LG. Snart kommer alltså det fjärde hjulet på bilen, NOKIA PHONE 7.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s