Twitter-statistik och egna erfarenheter

Är Twitter så bra som jag trott nu när jag kommit igång? Både ja och nej. Se undersökningen som publicerats i Resume.se. Rätt intressant faktiskt. Själv har jag redan fått nytta av Twitter i en rad sammanhang.

Hur är det då att följa exempelvis politiker samt en och annan så kallad kändis.

Carl Bildt: Erfaren twittrare som fattat vitsen med Twitter. @carlbildt

Anna-Karin Hatt: En till som är intressant att följa. @annakarin_hatt

Mona Sahlin. Hon skriver inte själv utan verkar ha en Twitter-redaktör. Inläggen är nämligen skrivna i tredje person. Ingen idé att följa med andra ord eftersom inläggen inte är personliga. Därför får du ingen länk till hennes “Twitter”. Följde henne några minuter, kollade inläggen och slutade följa.

Jimmy Åkesson: Mest trams. Sätt dig på skolbänken och lär dig av Bildt och Hatt ovan. När man följer en politiker så vill åtminstone jag se vad dom sysslar med och slippa propagandistiska tweets. Följde några minuter, kollade hans tweets och slutade följa.

Journalister: Några är riktigt bra, speciellt när de länkar vidare till sina och andras artiklar. Några på IDG är riktigt bra exempelvis Sverker Brundin på CS. @sverkerbrundin

Jan Guillou: Verkar vara “Twitterrejpad”, synd. Jag får det intrycket av de tweets som skrivits. Dessutom en bild som visar skalpen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s