De e svårt att köpa ny mobil…

Just nu har jag en billig mobil, en SE Elm, på grund av att jag tyvärr gick på ett erbjudande från Dustin om att köpa en synnerligen skral variant av mobil från HP med Mobile 6. Den gick sönder 2 gånger under året då garantin gällde så jag tröttande på att jämt och ständigt byta till “reserven” som det i princip bara går att ringa med. Men reserven har den fördelen att den håller för kast med liten mobil.

Ett annat problem just då var att jag gick i väntans tider på Microsofts Phone 7 som inte fanns just då när jag skulle behövt byta till en sådan. Alltså från Mobile 6 till Phone 7 som operativ. Därför blev det den billiga “Elmen” som jag har just nu. HP:n är förresten trasig för tredje gången efter att dottern fick ha den ett tag. Den gick alltså sönder av sig själv och inte på grund av ovarsamhet från min eller dotterns sida. Dessutom har garantin gått ut.

Vad händer? Det går inte längre att synka mot Exchange på grund av minnesbrist i Elmen? Så sitter man där igen och surfar efter prestanda och finesser.

Jag har tidigare sågat AjFån och Android för egen del av en rad personliga skäl så just nu kollar jag vilka alternativ av lurar det finns med Phone 7.

Vad händer då? Via en polare på Facebook får jag veta att “Uppgifter” inte finns med vid ActivSync! Vafalls! Microsoft har inte med hela PIM från Exchange?!? Jag som är beroende av mina uppgifter i Outlook/Exchange. Alltså samma problem som medförde att jag sågade AjFånen!

Det kallas att Uppgifter inte tillhör “native” i ActiveSync! Så slutsatsen är att om man som jag vill ha med sig hela Outlook i luren så får man kolla in mobiler med gamla Mobile 6.5. För övrigt en av orsakerna till att jag sågade AjFån och Android-lurarna. När det gällde Android så sa dessutom säljaren på Dialekt i Västby följande i samband med att jag innan Elmen köpte den lilla SE-androiden med tangentbord.

– Glöm inte att skaffa ett Gmailkonto annars kan du inte ladda hem appar!

Jag körde mot Märsta längs E4 med stigande irritation, vände vid Eurostop och åkte tillbaka till Dialekt samt lämnade tillbaka den Gmail-beroende SE-luren. Säljarens min var obetalbar, speciellt som jag inte nämnde varför jag ångrat mig. Han tappade hakan och fattade ingenting. Gmail, vem fan vill ha en sån!

Så nu sitter jag där igen letandes efter nya luren med stort L, och den finns inte! FB-polaren menade att det finns appar för Uppgifter till Phone 7, men jag tycker att den borde vara NATIVE för ActiveSync. Alltså blir det problem när ActiveSync ska synka uppgiftsappen.

Dessutom vill jag fortsatt att min lur ska funka som min väckarklocka samt fungera som en enminutersficklampa när jag går och lägger mig. Det kan nämligen Elmen.

Jag tror att jag går över till en gammaldags backelitlur med snurrskiva, en svart! Men å andra sidan blir det för tungt i bröstfickan… Ledsen

3 reaktioner till “De e svårt att köpa ny mobil…”

  1. Måhända! Men produkten/produkterna verkar vara för mycket för min del. 30-dagars test sedan köp och jag hittar ingen prislista dessutom. Jag anser dessutom att Exchange ActiveSync, som är mitt primära behov, ska omfatta hela PIM fullt ut när det gäller PIM. Alltså Mejl, Kalender, Kontakter samt Uppgifter där den sistnämnda är själva grunden till mitt gnäll. De senaste åren har det därför bara varit Mobile 6.x och även 5.x som haft den möjligheten. Alla andra mobiler har aldrig haft med Uppgifter i sina synkprogram mot Exchange. Fråga mig inte varför! Möjligtvis Nokia men jag har aldrig gillat Symbian, speciellt med tanke på att Nokias mejlklient inte klarat HTML-mejl. Kanske idag men de är sent ute och det är bara Symbian som i så fall gäller.

    Jag är missnöjd med att Phone 7 inte är bakåtkompatibel, som det heter, till Mobile 6.5 som synkade (gratis) hela Outlook, alltså där ”Uppgifter” fanns med.

    Men trots allt! Tack för tipset! I en större organisation vore det nog smutt att skaffa deras produkter. Anar att de anställda då inte blir beroende av vilket OS man har i luren, vilket är rätt. Samma lösning oavsett modern smartphone.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s