Dum, Dummare, Dummast…

Är det du och jag eller grannen som är dum eller är det någon eller några andra? Är jag sur och bitter eller vad är det jag vill säga? Det hela handlar om REKLAM.

Förr hände det sig att man läste om undersökningar som visade hur mycket företag som satsade på reklam tjänade i ökad försäljning. Men det var många år sedan. Undrar hur det ser ut idag? Jag tror inte att man säljer mer, orsakerna är fler.

 • Alla har tröttnat på reklam i TV och på nätet
 • Ingen jag känner kommenterar reklaminslag numera. Det gjorde vi förr
 • När det blir reklam i TV så byter vi kanal
 • När alla svenska kanaler visar reklam så klickar vi över till utländska kanaler typ Top Gear på BBC eller Discovery eftersom alla svenskspråkiga kanaler visar reklam samtidigt.
 • När vi byter kanal så glömmer vi vad vi tidigare tittade på. I alla fall gör jag det
 • Reklam i filmer medför att filmerna tar en hiskelig tid att kolla på
 • Produkter som avbryter filmer bojkottar jag kontinuerligt
 • Vi (jag) hatar när jag hör: – I samarbete med…
  Vilket nys! I så fall samarbetar vi alla med Vattenfall. Att bara betala är väl för håken inte att samarbeta. Ett brott mot svensk semantik som borde lagföras i domstol.
 • Jag surfar hellre på DN och SvD än Aftonbladet och Expressen på grund av att de förstnämnda inte har lika mycket reklam
 • Aftonbladet har gjort en närmast komisk förändring på sin sajt. Ökat storleken på rubrikerna så att man lättare ser dem i jämförelse med alla reklambanners. Intrycket blir bara skrikiga rubriker.
 • Två gånger har mitt antivirusprogram tvärnitat Expressens hemsida och larmat om virus och trojaner. Undrar hur många som antivirusprogrammen har missat därvidlag

Jag stoppar där. Listan kan göras hur lång som helst. Frågan är vem som är dummast i sammanhanget.

 • Du och Jag?
  Går vi på reklamen? Kanske förr men inte idag. Accepterar vi reklamen? Inte jag i alla fall. Dels retar jag mig på den dels försöker jag undvika den i alla sammanhang. Kanske går jag på en och annan. Jag går inte på ComHems reklam med de tjocka damerna som spelar olika karaktärer. Den ser jag gång på gång för att den är så cool (kul). Men inte köper jag mer ComHem för det!
 • TV-kanalerna
  är rätt korkade som tror att vi accepterar reklam. Men se det gör vi inte. Vi undviker på en massa sätt reklam. Fick tips om att byta box till en med inspelningsfunktion. På så sätt kan man rulla förbi reklam om man ligger ca 15 minuter efter sändningen. Dessutom är TV-kanalerna korkade för att dom tror att vi ser repris på repris, på repris om och om igen. Dessutom kör dom samma serier fast olika avsnitt. Igår såg jag två olika avsnitt av Criminal Minds som sändes i två kanaler. Dessutom var inte reklamtiderna i fas så det gick att kolla två avsnitt samtidigt. Samtidigt kollade jag även Discovery. Tre program samtidigt för att slippa reklamen. Så gör väl alla nuförtiden eller hur?
 • Kunderna till reklamfirmorna som skapar reklamen
  Dom måste vara rätt korkade. Om man idag undersöker om vi köper mer efter en reklamsatsning i alla medier så skulle de inse att de har kastat bort en massa stålar. Jag är övertygad om att det är så. Överbevisa mig om att jag har fel om ni vågar.
 • Reklammakarna är nog dummast
  För dom tror att dom skapar något som någon överhuvudtaget vill se. Dessutom tror dom att dom är roliga. I helvete heller. Dom tror att vi är hur korkade som helst och går på vad som helst. Just nu undantaget tanterna i ComHem. Den med slutrepliken “mums” med plutande mun. Men som sagt var, inte köper jag mer ComHem för det.

En reaktion till “Dum, Dummare, Dummast…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s