Verksamhetsfilosofen

Jag kallar numera min blogg för Verksamhetsfilosofen. Ett vitt begrepp som har anknytning till mina böcker. Även om jag skriver om Microsofts produkter så försöker jag alltid sätta dem i samband med en organisations olika verksamheter.

Kvalitetsutveckla med SharePoint 2007
Boken handlar lika mycket om kärnverksamheten och den stödjande verksamheten, enkelt uttryckt den Röda och Blå organisationen.

Word 2007 på mitt sätt
Handlar om hur du skapar ett profesionellt dokument inom er verksamhet. Dokumenten är de detaljerade beskrivningarna av verksamhetens olika delar och är därför en del av verksamhetens viktiga informationsbärare.

Använd Outlook på mitt sätt (2007 & 2010)
Handlar om din egen individuella effektivitet, dagligen!

Använd Project 2010 på mitt sätt
Dels om handgreppen i Project 2010, men framför allt om att använda Project 2010 i projekten från start till slut som ett av verktygen för effektiv projektledning. Jag diskuterar internpolitiska problem och möjliga lösningar mest med tanke på konstruktion av IT-verktyg och sätter timmar och timpriser i centrum.

http://litenupplaga.se. Sök på ”Rolf Granlund” för att se samtliga böcker.

Det var Elisabeth som fick mig att tänka i nya banor om varför jag bloggar här på IDG, i och med hennes inlägg Lära sig företaget via IT. Tack Elisabeth!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s