“Vi ska ta debatten med SD”! När då undrar jag?

Kvällsöppet med Ekdahl, TV4 tar debatten med SD, Jimmie Åkesson och alltid är det Nalin Pekgul som sitter där och debatterar med Åkesson? Var är Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt? Samstämmigt har alla partier sagt att de ska ta debatten, men vad jag sett hittills är det bara Gudrun Schyman och Nalin Pekgul som gjort slag i saken och tagit debatten, alltså öga mot öga ord mot ord.

image Ohly har inte tagit debatten med en förevändning att han inte kan låta sig sminkas tillsammans med Jimmie Åkesson. Vidare är Ohlys version av “att ta debatten” att hålla brandtal på Sergels torg. Jag tycker inte att det är att “Ta debatten”.

Ser under programmet en man iklädd en röd skjorta som… på något sätt tar SD:s agerande i kyrkan i försvar. Vem är han? En kommunist i röd skjorta? Förvirring! Idag får det sin förklaring i mina försök att veta mer. Återigen SvD! Han heter Staffan Danielsson, Centerpartist hör och häpna och dessutom riksdagsman. Händelseförloppet börjar sakta klarna i vad jag hittar här och där och med risk att bli kallad rasist jag är böjd att hålla med Staffan Danielsson. Biskopen gjorde ett misstag. Jag kan inte se det på annat sätt. Så Åkessons vädjan till Nalins empatiska sinnelag under programmet har substans. Ska vi ha riksdagsmän som hela tiden måste omgärdas av bistra män från Säpo? Är det inte dags för lite eftertanke och att lugna ner känslorna för att “Ta debatten” på det sätt som jag fortfarande väntar på, öga mot öga där man lyssnar på varandra och argumenterar med medmänskliga argument. Det börjar bli tjatigt att bara Nalin Pekgul “Tar debatten”.

Ska Åkesson och Nalin Pekgul träffas på det här viset gång på gång så finns det risk för att det uppstår vänskapsband över partigränser, religioner och politiska åsikter, he he… (Apropå mitt inlägg om CH)

Artikeln i SvD: Misstag att utgå från vänsterarrangemang

6 reaktioner till ““Vi ska ta debatten med SD”! När då undrar jag?”

 1. Det finns förmodligen en viss rädsla ibland ledande politiker att ta den här debatten. Det är känsligt ur många aspekter. Det är rent taktiskt rätt att släppa fram några mindre ledande politiker som kan offras utan någon skada är sked. Sedan låter man den allmän mobben sköta resten. Så är allt frid och fröjd i deras olika organisationer.

  //Kylling

  Gilla

 2. Det är nog för mycket begärt att Reinfeldt ska ställa upp på en debatt med Jimmy Åkesson. Det kan göra det besvärligt att få stod från SD i framtiden. Reinfeldt ledarstil är att undvika negativa skriverier, som när han var tyst som muren när det blåste hårt kring de nu utbytta ministrarna. Mer förvånande är att Mona Sahlin undviker att ta debatten.

  Gilla

 3. Vad är det att debattera med SD om?
  Låt dom göra bort sej själva vilket redan gjort ordentligt 2 gånger redan, sedan riksdagen öppnades, vad jag vet…
  SD lär försvinna som riksdagsparti efter nästa val, min teori är att det var många desillusionerade piratpartister som röstade på SD den här gången…

  Gilla

 4. Det blir allt tydligare att de etablerade partierna hellre tar till brösttoner och uppmuntrar till våld, censur och mobbing mot SD än diskuterar med dem. Varför då? Antagligen är man rädda. Rädda för att diskutera sakfrågorna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s