Beroendet av Mobilen i vardagen

I väntan på Mobile 7 från Microsoft så köpte jag en Sony Ericsson Elm för en tid sedan. Orsaken var att min knappt ett år gamla iPAQ åkte in för reparation för andra gången inom ett år. Dottern tog sedan emot den med öppna armar eftersom jag tröttnat och inte ville ha en krasch en tredje gång då garantin strax går ut. Det blev m.a.o. en budgetlur tills vidare…

Jag har sedan länge ratat både iPhone och Androider av skilda skäl och ställt in mig på Microsoft stora satsning på Mobile 7 framåt hösten. Men nu är det som så att man snabbt vänjer sig med sin nya lur oavsett OS. Kommer jag egentligen att skaffa en Mobile 7? Jag vet inte?

Jag har vant mig vid att alltid ha tillgång till Elmens ficklampa! Oerhört användbar när vi kommer upp till stugan sent på fredagskvällar och ska ner i källaren och sätta på vattnet och varmvattenberedaren. Dessutom vanan att sätta på den automatiska lampan i en minut vid läggdags vilket sambon uppskattar eftersom hon slipper vakna när jag snubblar in efter att hon nyss somnat. Eller att jag krånglar med lyset för övrigt. Dessutom praktiskt när jag härom kvällen hjälpte en annan bilist att få igång sin bil med hjälp av startkablar. Ficklampan i bilen brukar för det mesta vara beskaffad med urladdade batterier medan Elmen alltid är laddad.

Dessutom är det det här med ljudet… Jag har aldrig haft så bra ljud som jag nu har i Elmen och det är ju det viktigaste eller hur? Surfar har jag alltid gjort på mobilsidorna av olika portalers hemsidor och kommer att fortsätta med det eftersom de är betydligt snabbare, färre Mb över mobilnätet och sist men inte minst! Reklamfritt! En form av “Myggfritt” som man säger i Norrland på vintern.

Jag har till och med vant mig vid att inte ha full synk via den misserabla varianten av Active Sync. Outlook är ju trots allt bäst på PC:n. Synk av kontakter duger trots att jag inte får över fotot på mina kontakter.

Jag följer informationen och testerna noga om allt som rör Mobile 7. Det ska mycket till för att jag ska avveckla min lilla ficklampskompis! Den funktionen är numera bäst i min mobila vardag med prat i luren som nummer två i raden av annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s