Räcker antalet celler i Excel?

Fylld av oro kände jag ett behov att lugna min kommande läsare av min kommande bok “Använd Excel på mitt sätt, en bok om matriser, beräkningar och grafik”. Hur många kolumner, rader och celler får man plats med? Svaret har du här!

Maximalt antal kolumner: 16 384
Maximalt antal rader: 1 048 576

Totalt antal celler: 17 179 869 184 stycken!

Jag väljer att inte undersöka hur många kalkylblad man sedan kan ha i en och samma Excel-fil vilket då ska multipliceras med antalet celler…

Så budskapet är: Det räcker nog för de flesta! Vilken tur att jag installerade 64bits versionen av Office 2010! Man vet aldrig när tillfället kommer då man behöver maxa möjligheterna…

Status på boken? se http://www.rigit.se/books/default.aspx

2 reaktioner till “Räcker antalet celler i Excel?”

  1. Har för mig att det inte finns begränsningar i antal kalkylblad annat än minneshanteringsmässigt. I Office 2010 32-bitars borde det vara 2 GB stora filer och för 64-bitars versionen borde det ligga på terabyte nivå.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s