Lysande funktionalitet! Windows Live!

Windows Live Space, SkyDrive och Facebook i stark förening! Allt jag skriver i min Space blogg publiceras direkt i min Facebook. Lägger jag upp dokument i min SkyDrive så publiceras filen omedelbart i Facebook.

Jag blev lite överraskad när jag började få en massa kommentarer om att min nyupplagda Excel-fil inte fanns via mitt Facebook. Anledningen var att jag testade ett upplägg för att se om Microsoft Excel Web App körde igång som den skulle, vilket den för övrigt gjorde. Sedan tog jag bort filen eftersom den inte är klar ännu.

Denna automatiska förening är hur bra som helst. Jag måste bara tänka till både en och två gånger innan jag skriver något i min Space Blogg eller laddar upp en fil igen. Risken är att jag tjatar sönder min Facebook och att mina vänner på Facebook tröttnar på min nya intensivt produktiva funktionalitet.

En detalj som förvånar mig är att Google redan indexerar mitt Space men att inte Bing även gör det… ännu ska jag kanske tillägga.

En stor fördel med Windows Live ID är att du kan registrera ett Live ID med din vanliga mejladress, alltså inte en Hotmail-identitet som naturligtvis även fungerar. På så sätt får du Space, SkyDrive, Blogg med mera som bygger på din vanliga mejladress. Skapar du även en Hotmail-identitet får du dubbelt upp av möjligheter. Jag gillar Windows Live, hur bra som helst! Jag är en bra bit på väg in i Microsofts molntjänster. Jag testade Gmail för länge sedan men la ner den möjligheten, minns inte varför och har idag inget som helst behov av Googles motsvarigheter.

Det bästa med Gmail är att Microsoft satt fart med sina motsvarande produkter som idag fungerar över mina förväntningar. Besök mitt RIGIT Live Space om du har tid och lust!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s