Jag har fått en Bluff-faktura

Det damp ner ett brev med en faktura från något som heter ”THE MARKS KFT” postat från Zagreb, Croatia med anvisningar att betala till ett bankkonto i Ungern.

Fakturan är på 1.590,00 Euro som jag förväntas betala för att få min i Sverige nyregistrerade logo (Varumärke) registrerat World Wide. De bifogar min ansökan på Svenska som jag skickade i ett frankerat kuvert till PRV för ett antal månader sedan. D.v.s. inte via Internet. 

Upprörd ringde jag kundtjänst på PRV för att fråga vad det sysslar med, jag har inte beställt registreringen utomlands utan enbart i Sverige!

Företaget eller organisationen ifråga är känd sedan tidigare och finns på varningslistan hos www.svenskhandel.se där man även får råd hur man ska agera. Även PRV har företaget/organisationen på sin varningslista även om den är svår att hitta. Jag fick hjälp att hitta informationen på PRV:s webb per telefon hos PRV:s kundtjänst.

Tydligen är det som så att några SVIN skannar av PRV:s information som lyder under vår fina Offentlighetsprincip för att sedan försöka sno oss nyetablerade företagare på en massa stålar.

Jag polisanmäler fakturan idag!

2 reaktioner till “Jag har fått en Bluff-faktura”

  1. nej, betala den och polisanmäl sedan. då är det ett ärende på riktigt som polisen bryr sig om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s