Du har den chef du förtjänar!

Handen på hjärtat, hur hanterar du din chef? Deltar du i korridorsnacket om hans eller hennes mindre smickrande kvaliteter. Deltar du i skämten och garvar rått åt hans eller hennes klädstil eller månde vara?

När sa du något positivt till din chef som han eller hon blev glad över?

Vad jag menar är att en baktalad människa blir sårad oavsett position och att denne märker mer av kritiken än vad man kan tro. Det som händer är att den baktalade människan blir osäker på sig själv och gör ett sämre jobb. Tankar som handlar om -”Vad gör jag för fel…” tjäl tid från det dagliga arbetet som är avsatt för att göra ett bra jobb. Tid som kunde använts till att möta dig och stötta dig i din arbetssituation.

Hur tror du din baktalade chef mår när hon eller han kommer hem på kvällen. Tror du att en illa behandlad chef kan koppla av och komma igen dan därpå?

Vi kan läsa i en del tidningar om dåliga chefer och deras dåliga beteende men jag kan inte minnas att jag sett eller läst något om det omvända. Hur du och jag behandlar han eller henne som finns där för vår skull, dagligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s