Bowmore, inte bara whiskey

Av en slump hamnade jag på Kulturstugan i Märsta i lördags. Att jag åkte dit berodde på kompisen Tobbe som tjatat om att jag borde ta mig dit och spela en och annan låt. Rent av skapa ett komplett program inför sittande publik.

Jag var där runt kl. 13, tog en fika och fick då reda på att en grupp som heter Bowmore skulle hålla konsert kl 14. Hem igen för att dotra skulle ha bilen och tillbaka igen strax innan kl 14. Jag tog även med min gitarr. Väl där ser jag Tina Sundberg, Anders Sterner samt basisten Margaretha kända från TV under namnet “Cold Mountain Band”.

Det finns massor att säga men vad gör det när man som jag blev mållös. En timmes underbar njutning i ett framträdande som borde ha en större publik. Dessutom var det lärorikt i många avseenden. Namnet Bowmore kommer sig av stråken till Tinas nyckelharpa som kallas för Bow. Alltså “mer nyckelharpa” men även banjospel av världsklass. Inte visste jag att även jazz låter hur bra som helst på banjo. Dessutom två olika spelsätt på banjo beroende på musikstil och musikalisk historik i mycket njutbar förening.

Om Tina, Anders och Margaretha läser det här så vill jag framföra ett stort och innerligt tack för en ljuvlig timme med er musik.

Efteråt hade jag ett snack med Ingemar och Lill plus att jag drog en cornelislåt som smakprov eller rent av test. Efteråt sa Lill att jag är välkommen. Så nu blir det att skapa ett program med väl valda låtar samt lite mellansnack. Vi får se vad det blir under vårprogrammet.

Jag kommer att besöka Kulturstugan i Märsta vid många tillfällen framöver. Vi kanske se där?

4 reaktioner till “Bowmore, inte bara whiskey”

  1. @Anakin Svar ja! Närmare bestämt 12 respektive 6! Dessutom skriver han av någon anledning IT-böcker.
    http://rolfgranlund.wordpress.com/bocker-fran-rigit/

    och även, hör och häpna Barnböcker. Men när det gäller det sistnämnda så har det ännu inte blivit någon bok men väl 6 stycken manus som jag trakaserar barnboksförlag med. Fär 30 år sedan målade gitarrspelaren dessutom porträtt i olja, men den delen är väl förlåten sedan länge. Hänger väl i någons garderob från Blekinge upp till Dalarna men kul var det när det begav sig.

    Gilla

Lämna en kommentar