Open Office eller LibreOffice…?

Jag fick just en fråga om varför jag inte skriver en bok om Open Office. Jag har funderat av och till så tidigt som när jag skrev Word-boken. Det vore kul att kunna överföra min egen metodik som jag förordar i Word till programmet Writer. Men allt har sin tid och jag har koncentrerat mig på en Officesvit i form av Microsoft så här långt.

Dessutom är det öppna IT-samfundet inte helt överens just nu. Vart går Open Office och vart går LibreOffice, det är den viktiga frågan för en författare typ undertecknad. Anledningen är att det tar rätt lång tid att skriva en bok i kombination med en massa tester samt skapande av pedagogiska illustrationer. Så just nu är det för stor risk med att boken blir fel Office-paket enligt min mening. Även om ordbehandlaren heter Writer i båda paketen så finns det risk att de drar var sitt håll.

3 reaktioner till “Open Office eller LibreOffice…?”

 1. Mitt stalltips skulle nog bli LibreOffice som den öppna officesviten som kommer att bli ”den som gäller”, detta baserar jag på att den sedan länge mest populära Linuxdistributionen Ubuntu i och med den kommande releasen av 11.04 dumpar OpenOffice till förmån för LibreOffice, det torde vara en viss fingervisning om vartåt det lutar.

  Gilla

 2. Sen har vi begreppet ”Trögheten på marknaden”. De organisationer som redan hoppat på Open Office lär inte byta till LibreOffice i första taget och än har jag inte sett några tecken på att företag väljer LibreOffice. När det gäller Microsoft Office 2010 ser det annorlunda ut. Där händer det en hel del…

  Jag måste se in i framtiden och uppskatta hur länge mina böcker har en marknad så uppgraderingen av Word 2010 samt PowerPoint 2010 ligger nog först i kön för min del. Tiden har ju bara 24 timmar per dygn. Dessutom tänker jag förändra en hel del för egen del när det gäller ”Mat för dagen”. Återkommer om det om några veckor.

  Gilla

 3. @ Roffe

  Där har du förståss en poäng.

  Sedan så är ju också frågan vilken marknad man riktar in sig mot, företag? eller privat? dom privata lär nog vara betydligt kvickare med bytet. . Låter spännande det där med mat för dagen 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s