Jag håller med Danskarna! Ta hit valobservatörer utifrån!

Jag blir upprörd med anledning av att TV4 censurerar ett parti som går till val till Sveriges riksdag som enligt deras partibeteckning är ett demokratiskt parti. Observera nogsamt att jag INTE sympatiserar med deras budskap. MEN! Förr hette det i vårt land att vi har yttrandefrihet! En politiker har sagt, jag minns inte vem…

– Jag slåss för din rätt att uttrycka din åsikt även om jag tycker illa om vad du säger!

Det är grundprincipen i en modern demokrati.

Låt väljarna avgöra om deras budskap är osmakligt eller inte via valet. Jag betackar mig för de skenheliga reklamfinansierade medierna som hindrar mig att se och höra, för att bilda mig en egen uppfattning. Idag anser jag att TV4:s tillstånd att bedriva verksamhet skall ifrågasättas. Att censurera en betalande kund för tankarna till forna Östtyskland. Jag är vuxen och myndig att värdera vad jag ser och hör! Jag betackar mig för vad TV4 genomfört i sann diktatorisk anda och undanber mig förmynderi från TV4:as sida.

Vidare är det fegt att inte våga ställa upp i debatter med SD. Heder åt Gudrun Schyman som gjorde det i Agenda senast. Tuff polemik med en debatt som var intressant i flera avseenden till skillnad mot all annan skåpmat som levereras i andra sammanhang. Det var kul att se debatten mellan två representanter från två partier som tog ut svängarna i vild sluggning. Våra etablerade riksdagspartier uppvisar en pinsam feghet när de väljer att inte ta debatten med oliktänkande.

Med anledning av artikeln i SVD: Dansk kritik: Valcensur i Sverige

17 reaktioner till “Jag håller med Danskarna! Ta hit valobservatörer utifrån!”

 1. Bra sagt Rolf!

  Håller helt med dig. Och danskarna – de har rätt.

  De stora nyhetsmedierna censurerar hej vilt så fort man uttrycker stöd för Sverigedemokratikernas rätt att uttrycka sina åsikter. Man behöver inte ens hålla med dem.

  När stadsministern går ut och ”skräms” med att Sverige blir svårt att styra och att stadsfnanserna blir lidande om folket röstar in SD – då blir man ju mörkrädd! Vi som var så stolta över vår demokrati – vad håller på att hända i det här landet egentligen?

  Gilla

 2. Jag anser att den maktfullkomlige Fredrik Reinfeldt gick för långt när han talade om för svenska folket att inte rösta på Sverigedemokraterna för då går Sverige under!
  Fredrik Reinfeldt skulle istället gått ut och varnat för att rösta på alliansen en gång till för då går Sverige mot en total katastrof!
  Jag håller med danskarna Sverige behöver övervakning vid valet.
  Det är en rädsla från sjuklövern att SD avslöjar partiernas politik i en debatt, för sjuklövern kan inte försvara den politik som de för.
  När SD kommer in i riksdagen,då kommer det att avslöjas vad det är för politiker vi har i Sverige,varför det inte finns pengar till sjuka,arbetsskadade,arbetslösa,bostadslösa och fattigpensionärer.
  Pengarna kan inte räcka till alla (grupper ställs mot grupper det kan ingen förneka.)
  Som det är nu har vi ingen demokrati i Sverige skrämmande utveckling och ansvariga är sjuklöverns politiker och de skall ställas till svaras!
  Sanningen kommer ifatt även i politiken!

  Gilla

 3. Rold, dit citat, som du tilskriver en politiker du ikke husker navnet på, tillægges sædvanligvis den franske filosof og forfatter Voltaire. Som var en stor demokrat, som måtte flygte fra Frankrig til det mere liberale England.

  Ellers utroligt, at en svensk TV station ikke lader et parti (SD) der er valgbart komme til orde i debatten, fordi man driver censur, og finder SD’s meninger politisk ukorrekte.

  Det går fel väg i Sverige!

  Gilla

 4. I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.
  Voltaire

  är alldeles bestämt den korrekta frasen fast på engelska. Och så rätt. Om vi tar bort yttrandefriheten för de obehagliga nationalsocialisterna vems yttrandefrihet står näst på tur?
  Och om jag har rätt att yttra mina åsikter men inte min granne, vilket värde har då mina åsikter….

  Jag tror att de flesta vet att det bara finns ett parti som tar dessa frågor på allvar. PP.
  En lila räst i höst är den bästa röst.

  Gilla

 5. Hets mot folkgrupp är inte okej att sända i en tv-kanal i Sverige.

  I Danmark finns ett främlingsfientligt parti i deras motsvarighet till riksdagen, det gör det inte i Sverige. Ganska bra betyg för oss svenskar (inklusive politiker), eller hur?

  Smartast av alla är nog ändå SD, som med bland annat din hjälp nu får ännu mer publicitet.

  Gilla

 6. @David. Jag är enig med dig i vad du skriver inledningsvis men det är ingen idé att försöka skuldbelägga mig eftersom jag tycker att du överdriver betydelsen av min blogg. Dessutom verkar du inte förstå vad en demokrati är och vad en öppen debatt för med sig.

  Om någon ska skuldbeläggas så är det i första hand våra etablerade politiker som inte bemöter SD i en öppen debatt. Jag är till skillnad mot dig övertygad om att dessa politiker skulle klara av att tona ner den oro som SD gör sig till tolk för. Det är ju faktiskt runt 400 000 potentiella röstberättigade (runt 4 procent) som verkar stödja deras politiska budskap just nu och som troligtvis har svalt deras budskap. Det är med andra ord hög tid att debattera ner den oron. Jag tror nämligen att SD just nu är på väg in i Riksdagen om ingenting görs.

  SD har en skicklig partiledare och tydligen en skicklig informationsansvarig som utnyttjar de andra partiernas strategi att stoppa huvudet i sanden. Dessutom har TV4 gjort mest för att synliggöra SD:s politik inte vi som bloggar.

  Min son har en kompis som är muslim. Det enda problemet vi har med Umit är när David glömmer förvarna att han bjudit hem Umit på mat. Ett par gånger har vi därför styrt om vår meny i all hast för att inte genera Umit med fel mat. Detta sagt utifall du tänkt komma med fler ogenomtänkta anklagelser.

  Gilla

 7. Hur många debatter ”ska tas”, tycker du? Hur mycket ska TV ställa upp för ett rasistparti, som inte ens är med i riksdagen?

  Hets mot folkgrupp hör inte hemma i en demokrati, inte ens på TV.

  Sannolikt räknade SD med att bli ”stoppade”, eller hur? Och du har faktiskt svalt betet.

  Gilla

 8. @David. Du vinner inga poäng genom att dölja dig bakom ett anonymt namn för att försöka få mig att medge än det ena och än det andra. Jag har redan gått på tok för långt i att diskutera med någon som jag inte vet vem det är, vilket jag tidigare deklarerat i ett tidigt inlägg i min blogg, under rubriken ”Stå för din åsikt”. Du vet vem jag är men jag har ingen aning om vem du kan vara så jag väljer att avsluta den här diskussionen eftersom det inte varken ger mig eller någon annan som eventuellt följt vårt meningsutbyte något av värde.

  Apropå bete så är även du i så fall en i mängden som svalt samma så kallade bete eftersom du själv ivrigt vill debattera SD i en undanskymd vrå av nätet. Dessutom är det inte min sak att kvantifiera den politiska debatten. Men du ska få ett sista svar! Minimum en från vardera blocken i exempelvis Agenda vid olika tillfällen.

  Gilla

 9. Nej David, jag försvarar inte hets mot folkgrupp i TV, tvärt om! Jag försvarade i mitt inlägg demokratins grundläggande princip och inget annat och tycker vidare illa om anonymitet på nätet samt alla former av censur i valrörelsen. Det hedrar dig att du äntligen angav din mejladress i dina två senaste kommentarer!

  Gilla

 10. Du försvarar ett rasistpartis reklamfilm som är ett glasklart fall av hets mot folkgrupp – i demokratins namn?

  (övrigt: e-postadressen är obligatorisk för att skriva inlägg. Blame WordPress!)

  Gilla

 11. Så fungerar demokratin vare sig vi gillar det eller inte. Jag försvarar deras rätt att framföra sina åsikter även om jag starkt ogillar deras budskap. Hur ska det annars fungera? Sätta handfängsel och munkavel på de som inte tycker som du och jag? Du måste tro på att Sveriges väljare kan tänka och kunna bedöma vad som i grunden är rätt och riktigt. Därför måste debatten föras så att extrema åsikter blir bemötta med medmänskliga argument. Eller föredrar du Eritreas metod?

  Gilla

 12. I en demokrati finns också lagar, som bland annat finns till för att skydda människor. Det är grundläggande i ett samhälle som Sverige.

  Ett exempel är det som finns i lagboken om hets mot folkgrupp. TV4 har tolkat reklamfilmen som just hets mot folkgrupp och vägrat visa den i sin kanal. Skulle det vara odemokratiskt?

  Gilla

 13. Censur av politiska åsikter är odemokratiskt under en valrörelse. Jag har läst TV4:s argument och förstår deras resonemang samt ställningstagande. SD har skickligt lurat in TV4 i ett hörn. TV4 hade enligt min åsikt inte gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp om de från början valt att visa filmen. Däremot har SD gjort det. Även Cesar på rommartiden inbillade sig att han löst problemet när han dräpte budbäraren som kom med dåliga nyheter. Vi kommer inte längre i den här diskussionen. Vi har redan fyllt IDGs blogg med våra kommentarer vilket medför att IT-diskussionerna för tillfälligt trängst undan. Vi är ju trots allt meningsfränder i sakfrågan. Det som skiljt oss åt är mer en form av att vända och vrida på metodik och eventuella utfall.

  Ha en bra dag!

  Gilla

 14. Jag har inte följt detta i media men här är mina två euro cent till debatten.

  TV4 är ett privat bolag och har rätt att bestämma innehållet i deras sändningar. Om jag inte har fel så tror jag inte att TV4 har agerat fel om det inte finns några speciella lagar eller klausuler runt valsändningar som jag inte vet om.

  Om TV4 ser valfilmen som hets mot folk grupp så tror jag de är i sin fulla rätt att sända den och om den verkligen är hets mot folk grupp bör den ej sändas av TV4.

  Om filmen dock ej strider mot några lagar eller EU-direktiv så anser jag att TV4 bör sända valfilmen i god demokratisk och journalistisk anda då SD i dag i vissa opinionsundersökningar ligger och sniffar på att bli ett riksdagsparti. Detta oavsett vad man tycket om deras politik.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s