Jag litar på Microsoft!

Egentligen kan jag formulera min tillit i en enda mening men jag inser att du behöver lite bakgrund. Microsoft har alla ögon på sig, ständigt! Microsofts är verksam i det land där stämningsansökningar är mer eller mindre ren industri där advokatkåren tjänar grova pengar på att stämma än den ena, än den andra för allt möjligt.

För en stor spelare inom IT och Internet i synnerhet krävs att man levererar lösningar som håller hela vägen, alltid! Microsofts senaste strategi när det gäller att utveckla kod där man minimerar attackytorna och som är ett nogsamt grundläggande kvalitetsarbete ökar min tillit än mer. Microsoft har inte råd att göra fel helt enkelt eftersom man just är så dominerande och stor.

Däri ligger min tillit till Microsofts produkter. Produkterna håller hög kvalitet! Sedan får enskilda ha sina uppfattningar som valt andra motsvarande lösningar på operativsystem och andra hjälpmedel.

4 reaktioner till “Jag litar på Microsoft!”

  1. "Microsoft har inte råd att göra fel helt enkelt eftersom man just är så dominerande och stor."

    Är det därför som de ett antal gånger, inte bara brutit mot gällande lagar. Utan också blivit fällda för att ha missbrukat sin dominerande ställning?
    De har ju blivit fällda både i USA, och av EU.

    Ett företag som är så bra som du påstar att Microsoft är, behöver inte låsa in sina kunder, och inte heller gång efter annan bryta mot gällande lagar för att behålla sin position.

    Ditt inlägg rimmar, tråkigt nog, väldigt illa med verkligheten.

    /Daniel.

    Gilla

  2. Jag är inte enig med dig!

    Lagstiftning är en långsam process medan IT-utvecklingen är oerhört snabb. Jag tror inte att varken du eller jag kan avgöra sanningshalten i om Microsoft brutit mot någon lag, mycket beroende på att problemen är så komplexa.

    Att EU bötfällt Microsoft ser jag mer som ett politiskt straff för att underlätta för andra spelare att ha möjligheten att komma ifatt. Jag tvivlar starkt på att någon kan peka på någon lagparagraf som visar att den och den lagen gällt när EU bötfällt Microsoft.

    I Svensk lagstiftning finns så vitt jag vet ingen lag som skulle kunna fälla Microsoft för lagbrott i dagens läge. Dessutom skulle en sådan lag vara ett slag i luften eftersom IT-industrin skulle förändrat villkoren innan en föreslagen lag ens hunnit fram till lagrådet i Sverige.

    Jag tycker att EU borde koncentrera sig på de riktiga brottslingarna på Internet istället för att bötfälla de företag som försöker hålla Internet och våra datorer säkra från intrång och försök att tömma våra konton.

    Böterna är enligt min mening enbart "så kallade böter" för att skapa en bättre konkurens och därmed lägre priser. Microsoft har bötfällts för att man gör ett för bra jobb med sina produkter och därmed fått för stor dominans.

    Letar man noga så kommer man säkert fram till någon paragraf som handlar om just konkurenslagstiftningen och den drabbar alla som gör ett för bra jobb. I Sverige och nu även EU så premieras företag som är lagom bra.

    Se bara på Volvo som länge framstått som de bilar som har lyckats bäst genom åren och fått rykte om sig att vara säkra bilar. Vad händer? Någon nere i Italien lyckas meja ner folk med sin bil på en trotoar och anmäls för fel på bilen när det egentligen handlade om en dålig bilförare.

    Gilla

  3. Hjälp!
    Snacka om nonsenssvar!

    Fast jag har väldigt lätt att första att du helst av allt vill undivka de verkliga sakfrågorna.
    För bevisningen i dessa är att anse som solklar.

    Det du skriver är ju i praktiken att företag i EU är rättslösa, och att EU, på eget bevåg kan straffa ett företag bara för att de känner för det.

    Hur kommer det sig då att Microsoft inte hänvisat till just detta i sina överklaganden?
    Hur kommer det sig att Microsoft avstått att överklaga ytterligare en gång, trots att de har möjligheten?

    Kan tillägga, att jag, nogrant, följt debatten om EUs stämningar och dommar mot Microsoft.
    Detta i flera år tillbaks.

    Gällande din "frånga" omden Svenska lagstiftningen på området, har du någon som helst koll på de här sakerna?
    Det finns Svensk lagstiftning. Rekomenderar en liten titt på kkv.se.
    Dock så är den, naturligtvis, underordnad, EUs direktiv.
    Därav så är Microsofts uttnytjande av sin dominerande ställning en fråga för just EU.

    För övrigt så har alla fungerande demokratier någon form av lagstiftning för att se till att konkurensen ska fungera.
    EU har för övrigt bötfällt en hel radda av andra företag, i andra brancher….

    För övrigt, anser du att domstolarna i USA dömd Microsoft på felaktiga grunder även där?

    Bevisningen gällande på DR Dos, och frågan om IE vs Netscape är både mycket tydlig, och mycket övertygande.

    Problemet är just precis det du skriver.
    Fast lite annorlunda.
    Lagstiftningen fungerar, men de juridiska kvarnarna maler så långsamt, att åtgärderna kommer för sent.

    Bästa exemplet på detta är just IE vs Netscape.
    Ett över huvud taget bra exempel.
    Detta då Netscape en gång i tiden var långt bättre än IE.
    IE är i sig, med sina egna "tolkningar" av HTML osv ett bra exempel hur MS medvetet ansträngt sig för att låsa in användrna (har jobbat med webutveckling, olika versioner av IE tolkar samma kod på olika sätt, saknar ord för hur illa jag tycker att det är).

    /D.

    Gilla

  4. Daniel,
    jag beundrar att du orkar besvara sådana här "Windows är bäst, ingen protest!" inlägg. Kör hårt!

    Gilla

Lämna en kommentar